Friday, January 27, 2006

E-noticies a la baixa

Un lector d’E-brutícies ens ha fet veure com E-notícies, en efecte, va de baixa. El mètode de medició d’Alexa no és gaire fiable i dóna uns resultats absolutament desconcertants. Ara bé, si Alexa ha servit al seu director Xavier Rius per presumir d’una presumpta audiència que no té i vendre publicitat sense cap garantia per l’anunciant, bé ens ha de servir per veure quina ha estat la seva evolució.

E-noticies cau en picat ja que ha perdut 5.000 posicions en mig any en un rànquing elaborat a partir d’una ràtio d’usuaris per pàgines vistes. Així l’autoproclamat “Diari de referència en català” passa de la posició 10.000 i escaig del mes de juny a la 15.203 actual. Els resultats parlen per si sols.


Mentrestant webs, de tendència determinada però de respecte escrupolós pel que fa a l’exercici del periodisme, com ara Racó Català, Vilaweb o Tribuna Catalana escalen posicions. I és que al final la lògica s'acaba imposant.

Racó Català puja 3.247 posicions en els darrers tres mesos, Vilaweb en guanya 1.062 i Tribuna Catalana, atenció, agafa embranzida i puja 184,493 posicions. E-noticies en baixa 750 i per tant és menys referència que mai.


Un altre detall d'aquells que passen per alt. Segons el mateix Alexa, que insistim no és precisament un Fòrmula 1 de la mesura d'audiències a Internet però que E-noticies utilitza com a referència malgrat només compatabilitzar usuaris d'Internet Explorer, Vilaweb compatabiltza 371 enllaços des d'altres pàgines, Racó Català 74 i E-noticies 43. Als lectors amb pàgina pròpia els és més atractiu doncs enllaçar amb mitjans seriosos pel que revelen les dades.

En definitiva, que a manca de resultats transparents com passa amb les balances fiscals entre Catalunya i Espanya, aquí tenim les dades que couen.


Per cert, aprofitem l'avinentesa per anunciar que si hi ha lectors que volen aportar informacions relacionades amb E-noticies, podeu dirigir-vos a ebruticies@yahoo.com per a estudiar-ne el contingut.

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home