Friday, January 27, 2006

Quan E-notícies baixa, E-brutícies puja

Deixant clar que no és intenció d’E-bruticies entrar en una febre d’ego blocaire però us volem dir que gràcies al vostre ajut quan es busca E-noticies a Google, E-bruticies ja surt en quart lloc. Tot això en només dues setmanes i gràcies a la iniciativa d’Encenalls de fer una acció massiva d’enllaçar E-noticies a E-bruticies. Gràcies novament.

Us volem informar que en dues setmanes E-brutícies ha estat objecte de 363 lectures. Amb aquestes xifres evidentment no és qüestió de presumir. Senzillament de ser transparents pel que fa a la repercussió i no com fa E-notícies de qui ja dèiem uns dies que, segons els seus paràmetres, va de baixa.

Així mateix ja hi ha altres webs que se n’han fet ressó com el diari Eurotribuna.net (aneu al cercador i poseu e-bruticies), el bloc d’en Ramon Mallafré o en aquest fòrum de Racó Català.

Tot el fenomen que s’està generant al voltant d’E-brutícies ens aporta la següent reflexió. El projecte de l’autoanomenat “Diari de referència en català”, com es fa dir E-notícies, no és un projecte pensat per Internet. Xavier Rius mai ha cregut en la Xarxa. El que ha fet és un projecte de supervivència personal però des de l’òptica tradicional. Rius no accepta la discrepància i que se’l posi en dubte encara que sigui des del respecte que sempre cal tenir. Per això és tan important que aprofitem Internet: per a posar-lo al seu lloc.


De fet per a fer justícia els lectors d’ E-noticies, que evidentment han de poder llegir allò que els vingui de gust, potser seria bo que en els seus preferits i posin E-brutícies per a tenir una visió més clara de a què juga E-notícies.

Internet pot generar un efecte boomerang molt clar cap a E-notícies. És molt sa per a la transparència i la democràcia que existeixi un confidencial però per la seva tipologia ha de ser extremadament curós i seriós per a acomplir amb aquests dos objectius. Un confidencial ha de ser autènticament independent, gairebé no ha de tenir ànim de lucre (cosa que ja entenem que és difícil) i necessàriament sorgir d’Internet.

També us avancem que estem preparant una sèrie d’articles titulats “e-entabanades” sobre com E-notícies i la publicitat.

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home