Monday, January 30, 2006

Reflexions sobre el tancament (breu) d’E-brutícies

Com molts de vosaltres sabeu avui som aquí perquè Blocat.com, el servei de blocs en català, ha cregut convenient tancar aquest bloc. E-notícies va dirigir-se a Blocat per dir que o s’eliminava E-brutícies o es presentaria una demanda civil pels continguts difamatoris. Ara seria molt senzill criticar Blocat per cedir a les pressions d'E-notícies però no. Ara és l’hora d’agrair a Blocat haver-nos acollit. Li desitgem tota la sort del món i que cada dia creixi més. Prou fa Blocat d’allotjar blocs gratis com per haver de tenir problemes d’aquest estil. Per tant tota la solidaritat i les nostres disculpes per les molèsties provocades. Sabem que Blocat té molt d’èxit i que funciona molt bé i nosaltres ens n’alegrem. I si mai podem donar un cop de mà els el donarem.

Des del dia del tancament d’E-brutícies hem rebut molts suports, alguns molt significatius, altres de molt coneguts però volem preservar també el seu nom. A tots ells un profund agraïment. L’anècdota està en un dels lectors d’e-brutícies que en comprovar el tancament de la versió E-brutícies ens va adreçar un correu anunciant-nos que ja havia creat immediatament l’actual i havia publicat la majoria d’articles que teníem a l’arxiu. Sobren les paraules.

E-brutícies no té contingut difamatori i això ho han de saber els senyors E-notícies . E-brutícies denuncia. Nosaltres no ens podem fer responsables dels comentaris dels lectors. Podem anul•lar l’opció de fer-los però ens sembla molt positiu que la gent hi digui la seva. Reiterem que cal expressar-se amb respecte. Es pot ser dur però cal ser respectuós i si mai veiem comentaris ofensius cap a E-notícies no dubtarem a esborrar-los. I si n’hi ha contra E-brutícies no els esborrarem si mantenen la mateixa línia de respecte.

El que fa E-brutícies és denunciar un estil que molts coneixen i altres comencen a conèixer gràcies a aquest bloc i el que vol és denunciar que les administracions catalanes destinin diners que són nostres i vostres a un mitjà d’intoxicació. No amb els diners dels ciutadans! No volem publicitat pagada de la nostra butxaca en aquest tipus de mitjà ni volem que es gastin els diners amb confidencials que no en tenen res de confidencials. I E-brutícies el que vol també és fer-ho sempre que sigui possible amb sentit de l’humor.

No sabem quan temps seguirà E-brutícies. Seguirà tant temps com coses restin per dir. Ara bé, un cop hàgim dit tot el que volem dir i hàgim tingut constància que les nostres denúncies hagin arribat a les administracions potser ens ho plantejarem. Un cop hàgim fet això serà l’hora que els nostres responsables polítics actuïn.

Es pot posar publicitat pública a qualsevol mitjà de comunicació però sempre que es compleixin unes mínimes normes d’ètica. Va contra els valors democràtics posar publicitat en aquells mitjans que no els accepten. Al nostre país n’hi ha de més modestos i que s’ho mereixen.

Creieu-nos. No ens agrada haver dedicar temps a aquest bloc. Ens agradaria dedicar-lo a coses més plaents però malauradament algú ho ha de fer. I a qui li piqui que es rasqui.

(Hem vist avui com el director del autoanomenat diari de referència en català, Xavier Rius, es carregava una institució com és Vilaweb i un referent com Vicent Partal que ha fet de la Internet catalana bona part del que tenim avui. Espectacle trist voler destruir algú per voler informar. Rius si pica hi ha la solució de rascar-se. Comparar E-notícies amb Vilaweb és com comparar el Barça amb un equip de regional preferent. I gràcies a tots els mitjans que s'ha fet ressó del tancament i per les entrevistes que hem concedit i que atendrem en els propers dies)

I recorda que cada vegada que escriguis E-notícies pots enllaçar a http://ebruticies.blogspot.com

10 Comments:

Blogger e-brutícies said...

Prova

10:31 AM  
Blogger Thucydides said...

Tot plegat es un desastre: els de l'enoticies censurant els comentaris de forma arbitraria i fent del sensacionalise i de la mala fe (veure l'assumpte Rubianes i com l'han enredat per poder sortir al Libertad Digital i rebre alguns centenars de visites d'espanyols amb poca feina), ara un blog dedicat a denostar els de l'enoticies, Vilaweb posada en entredit per un editorial del Sr Rius on diu que no vol dir res en contra d'ells pero on no calla ni sota l'aigua....
Tot plegat lamentable: 4 gats i mal avinguts... aixo si tinguessim un pais com cal seria normal i desitjable... pero amb la cosa de fireta que tenim... mal senyal.

3:48 PM  
Blogger Boni Ato said...

Sí , la caça de bruixes al rubianes és per donar carnassa als seguidors de losfascios. Molt rastres, vaja, en la seva línia.

11:06 PM  
Blogger Boni Ato said...

Sí , la caça de bruixes al rubianes és per donar carnassa als seguidors de losfascios. Molt rastrers, vaja, en la seva línia.

11:06 PM  
Blogger Un internauta emprenyat said...

e-Notícies, e-Brutícies i Vilaweb

La llibertat d’expressió a vegades acaba en problemes, i hem estat testimonis d’un exemple que ha arribat a ratllar la comicitat. Mentres Xavier Rius carregava contra e-Brutícies i també contra Vilaweb i Vicent Partal pel tractament que li havien donat a la notícia, e-Brutícies ha respost a això canviat de rumb i ara, enlloc d’anar contra e-Notícies, ha alabat Partal fins a qualificar-lo del responsable de “fer de la Internet catalana bona part del que tenim avui”.

No vull entrar a discutir què ha fet o ha deixat de fer en Vicent Partal. Si que és cert que per molts dels que llegeixin això Vilaweb ha estat a Internet des de sempre, però cal reconèixer que, abans de Vilaweb i la Infopista també hi havia vida darrere dels mòdems, encara que no existís l’eMule.

Tampoc cal oblidar que, si bé Vicent Partal és un personatge important a l’Internet catalana, no és l’únic ni el més important, perquè el que realment ha potenciat Internet i els continguts en català som els internautes d’aquí que naveguem i ens comuniquem per la xarxa.

Vicent Partal és, doncs, una persona com qualsevol altra, amb anys d’experiència i presència a Internet. Però podríem donar cinquanta noms més i encara ens quedaríem curts.

Des d’aquí només em queda felicitar al Vicent per la feina que ha dut a terme des d’aquells anys de xiulets, 9.600, BBS i “Trumpet Winsock”, igual que caldria felicitar tots els que van publicar pàgines personals en català encara que, si ho haguéssin fet en anglès els haurien entès millor.

I per últim, m’agradaria recordar a e-Brutícies que, si bé les crítiques em semblen sempre constructives i tot allò denunciable cal denunciar-ho, no s’ha d’oblidar que, si es tracten temes externs, cal ser sempre tan diplomàtic com quan s’intenta parlar de les pressumptes problemàtiques d’e-Notícies. Vicent Partal, sí, però moltíssima més gent, també.

12:29 AM  
Blogger Jordi Benplantat said...

Algú s'ha adonat que desde que van canviar la manera de escriure els comentaris i els van limitar a 250 caracters, a la que arribes es bloqueja l'editor i ho has de esborrar i repetir tot?

10:34 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ben retrobat e-bruticies!

"Internauta emprenyat", sense ganes de voler polemitzar, perque segur que estem d'acord, voldria corregir-te que poca cosa hi havia abans de la Infopista... no més d'un centenar de webs.

Estic d'acord amb tu que la Internet catalana l'hem impulsat tot un seguit de gent apassionada per paranoies ben diverses però que tenien en comú una fe cega en la bonanova digital. Com tu mateix dius, en Partal ha estat un referent en aquest temps, perquè justament ha estat proper a tota aquesta gent i sensible a les històries que neixien i morien a Internet.

El que no hi ha estat fins fa quatre dies i hi ha aportat ben poc és en Javier Tejedor Rius (però no fas gràcia)

3:42 PM  
Anonymous furbyman said...

Hola, sóc en Furbyman! Enhorabona pel nou bloc i endavant!!! Anims i a reactivar la campaña de posicionament al Google! Em posaré en contacte amb vosaltres per alguns suggeriments, el primer seria donar d'alta el bloc a tots els directoris que puguis

6:48 AM  
Anonymous JoAqUiM said...

PROU FA BLOCAT D'ALLOTJAR BLOC GRATIS, QUE A SOBRE ELS FOTEN BRONCA PER QUE HI HA GENT QUE DÓNA LA SEVA OPINIÓ SENSE PÈLS A LA LLENGUA!!!!

5:46 AM  
Anonymous Anonymous said...

NSU - 4efer, 5210 - rulez

10:19 AM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home