Sunday, February 05, 2006

La prova de l'evidència

Ciutadans de Catalunya, ja la tenim aquí! La prova que confirma el que hem denunciat darrerament. E-noticies s'ha vist obligat a aclarir que és una pàgina adherida a l'Agència de Qualitat d'Internet (IQUA) i no amb Segell de Qualitat. Ho ha fet a instància de la mateixa IQUA després de la denuncia d'E-brutícies. Només cal veure les imatges que encapçalen l'article. A la primera es veu l'edició d'E-brutícies del passat 26 de gener de 2006 en la qual encara s'utilitza el Segell de Qualitat de manera irregular. En segon lloc la del 27 de gener de 2006 en la qual ja queda clar que es tracte d'un membre adherit i justament el mateix dia en què, malgrat el tancament del primer bloc d'E-brutícies a Blocat.com, va transcendir que IQUA havia instat E-notícies a rectificar l'ús irregular del Segell de Qualitat. Cal recordar que per a disposar del Segell de Qualitat cal respectar un Codi de Conducta que ja hem advertit que E-notícies no compleix. Es veu que pagant 170 € et fan un test i la pregunta que ens fem és si un cop pagats els euros algú s'atreveix a no donar-te el segell.

Que E-noticies s'hagi saltat a la torera les normes d'una entitat a la qual lliurement es va adherir assegurant que era la web 15.000 del món – d'això ja n'hem parlat – i l'IQUA empassant-s'ho ens planteja noves preguntes:

Com pot tol•lerar l'IQUA que un dels seus membres adherits no respecti les normes?
No hauria l'IQUA d'expulsar E-notícies?

No veu l'IQUA que l'únic que ha fet E-notícies és desprestigiar-la tant a ella com a totes les webs que avui porten el Segell de Qualitat?

I les administracions, com poden posar publicitat en un autoanomenat “diari de referència en català” que fa el que vol amb el Segell de Qualitat d'una agència que té al darrera el Consell de l'Àudiovisual de Catalunya creat segons es veu al seu web pel Parlament de Catalunya i essent competència de la Generalitat de Catalunya?

Que no veuen que s'estan menyspreant a si mateixes i als ciutadans que veuen com els seus diners se'n van a webs d'aquesta mena?

No farà IQUA un comunicat sobre això quan si en va fer un de l’adhesió d’E-notícies?

El CAC s’atreveix amb la COPE i no pot o no vol sancionar E-notícies?


Pensem-hi?

ebruticies@yahoo.com

NOTA: En relació al penúltim article reiterem que E-brutícies no té vinculacions amb cap partit polític i que en la mesura que sigui possible s'intentarà evitar qualsevol comentari sobre els partits però la pròpia dinàmica d'E-notícies i el seu director hi porta habitualment. Demanem discupes a qui hagi pogut molestar el contingut però només convidem a la reflexió. No acusem cap partit de res).

(I recorda que cada vegada que escriguis E-notícies pots enllaçar a http://ebruticies.blogspot.com i així se sabrà quan es busqui a Google que E-notícies és brutícia.)

10 Comments:

Anonymous Pere said...

e-noticies va obtenir el segell de qualitat Iqua. http://www.iqua.net/?go=S3iJ27PQ09INywzsO3F0alSoH3yDwC6Q7gNBC1/3Ojqplv5A2hLnFEY0a7gqMg==

Aquí es pot veure com va rebre la distinció. Que després se la tregueren...

2:09 PM  
Anonymous Anonymous said...

No la va rebre, va passar a ser-ne membre adherit ...

9:43 AM  
Anonymous Pere said...

Nota de premsa de l'IQUA del juliol del 2003. Anonymous, ofereix proves.

03/07/2003

L’e-noticies obté el segell de qualitat d’IQUA

Un dels principals diaris electrònics en català, l’e-noticies, que s’especialitza a posar de manifest informacions compromeses i poc destacades per altres mitjans de comunicació, ha rebut la distinció del segell de qualitat d’IQUA, l’Agència de Qualitat d’Internet.

Amb aquest segell de qualitat, l’agència premia aquells adherits que compleixen els requisits per crear un servei de qualitat a la pàgina web en qüestió.

9:55 AM  
Anonymous Anonymous said...

La web d'IQUA diu que per obtenir el segell cal ser adherit o sia que E-notícies va obtenir el segell abans de ser adherit. O sigui que o es va fer alñ revés o les normes han canviat. Però ara no el té. Aquesta és la realitat i el que és impresentable és que impúnement el facin servir sense permís. És una burla en tota regla!!!

12:19 AM  
Anonymous lucendo said...

I això és important?

2:07 AM  
Anonymous Anonymous said...

Tan important com que algú faci vi amb denominació d'orígen Penedès i no la tingui, o algú que diu que té la ISO i no la tingui, o algú que diu que fa samarretes de cotó i resulta que són de poliester, o algú que diu que ven suc de taronja i resulta que és nèctar. No sé...potser sí que és important no?

2:21 AM  
Anonymous Anonymous said...

FET INCONTESTABLE I OBJECTIU:

E-noticies no té el segell IQUA, no apareix a la llista de webs amb segell a la web d'IQUA.

CONSEQÜÈNCIA:

E-noticies NO POT mostrar un segell de qualitat que senzillament no té.

2:14 AM  
Anonymous Anonymous said...

quan e-noticies va declarar ser la pàgina 15000 era fals? segons alexa.com, ara està devers la posició 11500, més alta.

3:50 AM  
Anonymous Pere said...

Què passa aquí? Ja ho hi ha res més a dir?

4:18 AM  
Anonymous Manel said...

El sistema Alexa funciona com funciona. Però dir que ets la web 10.000 o 15.000 o el que sigui no s'aguanta per enlloc. Segur que només als USA hi ha 20.000 webs amb més audiència que E-notícies ni que sigui pel nombre d'habitants i usuaris.

Alexa diu el que diu i ja està, el problema és anar venent publicitat dient una mentida flagrant. No sé qui hi ha darrera E-brutícies però ho estan clavant! Felicitats

10:10 AM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home