Saturday, May 06, 2006

Quan els números no quadren i demanes 744.400 euros a la Generalitat

Fa unes setmanes Xavier Rius (Javier Tejedor), en aquestes columnes onanistes titulada “Com tenim l'ètica, conseller primer?” deia això:

“Després que el conseller primer donés lliçons d'ètica –i d'educació– pels passadissos del Parlament dijous passat, en els dos darrers dies hem tingut ocasió de mostrar quin concepte té Josep Bargalló de l'ètica. En primer lloc perquè conselleries d'ERC han contractat 1.300 subscripcions d'amagat a l'Avui, una pràctica que el mateix conseller primer es va comprometre a eliminar des de la tribuna del Parlament. En segon lloc, perquè com publiquem avui el seu departament també ha atorgat a City TV més de 600.000 euros en ajuts públics. A can Godó estaven tan agraïts que fins i tot li van dedicar a Xavier Vendrell allò que en termes periodístics se'n diu una pessebrada. Al seu autor li devia fer tanta vergonya escriure-la que no va gosar ni firmar-la, com es pot veure. I el també secretari d'organització i finances d'ERC es devia pensar que, a canvi, comprava La Vanguardia. Però només cal recuperar la portada d'aquest diari l'endemà que ERC i PP coincidissin en el vot amb l'Estatut a Madrid per comprovar que la seva independència periodística està garantida. En català d'això se'n diu ser cornut i pagar el beure”.

A en Rius, quan donen diners als altres li molesta molt. Però l'any passat ja va rebre 73.562 euros per part de la Generalitat i molta, molta, molta publicitat de totes les administracions amb seu a Barcelona. I per al 2006 n'ha demanat la mateixa quantitat al conseller primer i una mica més però amb un zero més. Sí, en efecte, estem parlant exactament de 744.400 euros. Que sí, que sí, més de 123 milions de les antigues pessetes.

Si la Generalitat - que tard o d'hora haurà de resoldre què pensa fer- torna a repetir l'error, i l'insult als ciutadans, donant ni que sigui un 10% dels calers que E-notícies reclama, tots serem els cornuts que a sobre paguem el beure.

Perquè de fet, i només cal consultar els arxius públics oberts a tots els ciutadans, EDR Interativa SL, l'empresa editora d' E-notícies, es va constituir el 23 de gener de 2003 amb un capital social de 3.020 euros i els resultats de 2004 varen ser negatius amb unes vendes de 205.816,18 euros. Però oh miracle l'any 2005 arriben els 73.000 euros de la butxaca de tots els ciutadans via Generalitat i, de moment, aguanten. Una empresa amb aquest risc financer i uns resultats així o tira d'aquesta aixeta o canta l'hora dels adéus.

Rius (Tejedor), si cauen els 744.400 euros, seguiràs emprenyant el conseller primer o potser et canviarà a tu el concepte d'ètica? Estarem alerta.

En els propers dies desgranarem fil per randa la cosa perquè els projectes que presenta E-notícies per a rebre calers de les butxaques dels contribuents són per fer un rènting de cadires.

ebruticies@yahoo.com

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

És un festival de barra i hipocresia. Rius a veure si et guanyes les garrofes pel que vals i no pel què esgarrapes. Si ets un paquet plega i no molestis més.

7:34 AM  
Anonymous Anonymous said...

Si s'hagués de guanyar les garrofes pel que val es fotria de gana. És el tiu més incompetent que he vist mai. Us ho juro. I mira que he arribat a conèixer gent al llarg de la vida.

9:26 AM  
Anonymous Fart said...

És una llàstima que hi hagi parelles que abans de tenir criatures no s'ho pensin dues vegades. ÉS una llàstima que els Srs Rius no fessin un pensament abans d'enviar-nos una personatge així que és la mosca collonera més impertinent del ja prou justet panorama periodístic d'aquest país.

9:32 AM  
Anonymous Anonymous said...

L'ICIC acaba d'aprovar un suport, fora de tota regla, de 50.000 euros per a e-noticies. Malgrat les protestes de diversos membres que questionaven els 4.000.000 de visitants que afirmen tenir els d'e-noticies, Xavier Marcé va decidir a dit que se'ls hi donaven aquests calés i prou.
L'excusa és molt bona: per a crear la primera televisió online en català. Com si no existís ja Vilaweb televisió

10:39 AM  
Anonymous Anonymous said...

E-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticiesE-noticies

2:58 AM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home