Wednesday, June 21, 2006

El factor màgicCom que saber amb exactitud quines audiències reals té l'autoanomenat "Diari de referència en català" és complicat – si bé E-brutícies ja ha fet les seves aproximacions juntament amb altres existents a la Xarxa – tornem a oferir als nostres lectors un nou estudi.


Des que E-notícies ha canviat el disseny, segurament de la butxaca de tots els catalans, ara hi ha un indicador de lectures de cada article que ens permet fer-nos una idea de per on van els trets.

E-brutícies ha utilitzat la següent metodologia que passem a explicar.

A les 11:00 hores d'un dia laboral d'aquest mes de juny es varen observar tots els elements de la portada (notícies per dir-ne alguna cosa, articles d'opinió, l'acudit, reculls d'altres publicacions etc. etc) i es va apuntar el nombre de lectures que hi havia.

Vint-i-quatre hores i escaig més tard, concretament a les 11:18 hores del dia següent es va repassar la portada amb els nous elements (que per tant havien estat publicats en les darreres 24 hores) i el nombre de lectures que comptabilitzaven i es va comprovar quantes en tenien tots els elements controlats el dia anterior per comprovar quantes lectures s'havien enregistrat també dins d'aquells període de 24 hores. La sorpresa, com es veia a venir, fou majúscula.

1er. Dia (11:00 h)

6.539 lectures entre tots els elements de la portada.

2on. Dia (11:18 h)

8.079 lectures de nous elements publicats en les darreres 24 hores

4.016 lectures dels elements enregistrats el 1er dia i que es varen registrar en aquest període de 24 hores.

TOTAL 8.079 + 4.106 = 12.185 lectures en 24 hores

Si considerem que cada usuari pot entrar de mitjana i essent conservadors a 2 elements, no seria forassenyat dividir les 12.185 per 2 lectures de cada usuari i la cosa quedaria en 6.092 usuaris reals i si ho dividim per 3 queda en 4.061. Com que E-brutícies fa de la benevolència marca de la casa i no vol rebre crítiques per presumpte injustícia proposem dividir les 12.185 per 1,5 elements clicats de manera que queda en 8.123.

A aquest total caldria sumar-hi la dels lectors que han pringat pagant pel Confidencialx2 (que recordem vol dir que et foten per partida doble, perquè pagues i perquè el contingut no té cap mena d'interès) i del qual no tenim dades més aquells lectors que entren a la web i es miren per sobre la portada sense clicar cap element. Dir una xifra així segons bufa el vent no sembla gaire seriós però què hi podem posar essent generosos...2.000 lectors més?

L'e-cosa doncs no deu tenir més de 10.000 usuaris cada dia (poca feina deuen tenir)i tirant llarg.

I perquè dèiem que la sorpresa era majúscula...doncs perquè com diu el dossier comercial d'E-notícies (veure imatge) representa que té 65.000 visites diàries i 4 milions de pàgines vistes al mes.

Si el nombre de lectures visible es troba en 12.185 en un dia laboral i ho multipliquem per 22 dies laborals de mitjana el nombre de lectures fregaria les 270.000 i si hi afegim els 8 dies de caps de setmana en què el nombre pot baixar a la meitat difícilment el nombre total de lectures a finals de mes deu superar les 320.000.

I si dèiem que com a molt l'e-cosa deu tenir uns 10.000 usuaris reals al dia resulta que EDR Interactiva SL, empresa editora que encapçala el tàndem Rius (Tejedor)- Martín, va i aplica el factor multiplicador 6,5 i li surten els 65.000, segons el mètode Màgic Andreu amb tots els respectes per aquest admirat mestre de l'il·lusionisme. I és que en aquesta vida o li fots morro o acabes essent com el "Mindundi" de Polònia.

A veure, si els mitjans de referència passen pel tub de l'OJD i amb la mà de pasta que rep E-notícies de les nostres butxaques potser seria hora, sense por i amb coratge, posar-se a prova i a veure què surt no Rius i Martín?

ebruticies@yahoo.com

8 Comments:

Anonymous Anonymous said...

També havia fet els meus calculs i sera casualitat o no pero m'havia sortit clavat el mateix resultat: entre 8.000 i 10.000 visites diàries a e-noticies. No estaria gens malament. Es una bona audiencia. pero de 10.000 per amunt no me creo nada. Que entrin a OJD i s'haurà acabat la comedia.

9:54 PM  
Anonymous Interessant said...

Bé, aviat sabrem com haurà anat el tema de les subvencions... Ja veurem si rep i quan rep e-notícies, tot i que no compleixi cap dels dos requisits de la Secretaria de Comunicació com són tenir el segell d'IQUA (tan sols n'és membre, però no disposa de segell) i/o estar registrat a l'OJD.

Per cert, el fet que abandonessin el domini .CAT a les 48 hores d'haver-lo posat en funcionament, és únicament pel fet que Alexa no comptabilitza -almenys per ara- els dominis .CAT. Però clar, per força es millora la posició al rànquing mundial, si ja d'entrada no s'ha de competir contra tots els webs catalans que s'han passat al .CAT.

En tot cas, si us hi fixeu bé, us adonareu que e-notícies mira les seves visites a través del Google Analytics.

4:08 AM  
Anonymous Anonymous said...

Google Analytics? I es poden saber les visites que tenen els d'E-notícies amb aquest sistema?

9:03 AM  
Anonymous Anonymous said...

Si és ben igual, les visites que tingui! 'Corazón de verano', 'Aquí hay tomate', etc. en tenen també molta, d'audiència. Com hi ha molta gent que s'empassa tots els partits del mundial. El problema és, com ja s'ha dit molt, que mantenim aquesta porqueria amb els diners dels nostres impostos. I que els polítics que s'omplen la boca de la SI ho implulsen. Quina vergonya ! Així va el país !

11:26 AM  
Anonymous Anonymous said...

El PSC és l'únic partit que està a l'OJD per demostrar de manera objectiva les seves dades (http://ojdinteractiva.ojd.es/alfabetico.php?titulo=PARTIT+DELS+SOCIALISTES+DE+CATALUNYA&id_categoria=).

4:41 AM  
Anonymous Anonymous said...

Very cool design! Useful information. Go on!
air fares to equatorial guinea

3:51 PM  
Anonymous Anonymous said...

Very nice site! Tennis hold ball strings Bulk sweaters Bentley car emblems Honda motorcycle carburetors v4 Zyban and other drugs Hp 6110 officejet printer 10 000 cash advance buspar quiero buspar serpentes Long term care insurance guide in london allegra printing in michigan Percocet avery custom floor mats

2:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

best regards, nice info »

4:22 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home