Monday, June 05, 2006

En Rius es posa molt nerviós
El passat divendres 2 de juny de 2006 en Javier Tejedor (Xavier Rius) va sobrepassatr tots els límits sobrepassables en relació a l'ètica.

De fet, el comportament absolutament barroer i possiblement constitutiu de delicte no ha fet més que aclarir molt les coses en relació a aquest personatge. Abans de continuar una reflexió al marge: ja és mala sort per un país tan dissortat com Catalunya que un paio així hagi anat a néixer aquí. És ben bé que anem de garrotada en garrotada. Però com sempre diem la solució és ràpida: ni un diner públic a E-notícies (que no se’ls mereix) i tema "zanjat" com deia Joan Gaspart.

Bé, com dèiem, en Javier Tejedor ha fet públic un arxiu sonor d’un enregistrament amb una conversa privada amb l’exconseller primer de la Generalitat, Josep Bargalló, i sense consentiment previ.

Hi ha detalls que ens fan reflexionar. Primer de tot la conversa s’inicia amb la frase pronunciada per l’egòlatra Rius: “És una bronca?” diu, sense saber què és el que prèviament li diu Bargalló. La conversa es produeix quan la roda de premsa s’ha acabat. És a dir, quan el que es diu ja no és públic i per tant tot allò que queda enregistrat ja no es pot fer servir perquè les persones tornen a estar en l’esfera privada.

Això ens fa pensar que, possiblement, en Rius veient com pintava la conversa hauria activat el micro sense avisar. En Bargalló es queixa que en Rius ha publicat falsedats sobre ell i que s’ha plantejat portar-lo als tribunals tot i que en darrera instància ha desistit per no perdre el temps. Es queixa, no sense raó, que en Rius es dedica a publicar coses sense verificar-les amb els afectats amb una simple trucada. Això, pels missatges que ens envien molts lectors és una pràctica habitual del director del que s’autoanomena “Diari de referència en català”.

En Rius amb un to burleta i fanfarró respon a la voluntat extinta de ser denunciat que “seria una excel·lent notícia, ja tinc apertura (barbarisme que implica notícia de portada)” . I en relació a la no verificació de les noticies diu que hi ha rumors que corren i reconeix, implícitament , que ell publica rumors. Més al nostre favor amb la tasca de denúncia que fa mesos que hem encetat sobre E-notícies.

La xerrada avança fins al moment que en Bargalló li retreu que E-notícies demani diners als partits polítics per evitar ser víctimes de les males arts d’en Rius. És cert que han corregut rumors en aquest sentit però mai han estat provats i per això E-brutícies no se n’han fet ressò. Fins i tot corre la quantitat – que no direm – perquè no en tenim cap constància. Però si és certa i es multiplica per uns quants partits, podem garantir que es viuria molt i molt bé.

Arribats a aquest punt en Tejedor (Rius) es posa molt i molt però que molt i molt nerviós i perd els papers, mentre Bargalló manté una tranquil·litat absoluta durant tota la conversa . Què passa Rius? Si tens tan clar que les acusacions són falses perquè perds l'oremus tan sobtadament? Calma't home que volem creure que no tu no la faries mai una cosa així...o sí?

En Tejedor (Rius) passa a tractar amb molta mala educació tot un exconseller primer i tasta la fel que ell s’ha dedicat a escampar des del dia que va decidir parir l’E-notícies. D'això a Austràlia en diuen efecte boomerang. És aleshores quan en Rius amenaça en Bargalló de dur-lo als tribunals i - oh sorpresa – ara li comunica que li ha gravat la conversa, tot i escudar-se en la presumpte notícia en el fet que és una roda de premsa. Collons Rius com quedem? Per tant en Tejedor, sabent perfectament que es dóna per fet que la conversa és privada ja que es produeix quan la roda de premsa s’ha acabat, li recorda que ha quedat tot gravat i amb to amenaçant li diu que “ja veurem qui és el primer que porta a qui als tribunals”. En Bargalló, mantenint la serenitat, li pregunta estranyat si de debò ha enregistrat la conversa i li diu que les acusacions no les ha fet en públic.

Ara en Rius diu que al final li perdonarà la vida. Però el cert és que en Tejedor (Rius) ha comès un gran error. Primer perquè no pot acusar ningú amb un enregistrament fet d’amagat sense consentiment i, segona, perquè ara sí que l’exconseller primer té arguments suficients com per denunciar EDR Interactiva SL, l’empresa editora de l’E-notícies, justament per haver fet públic un enregistrament sense consentiment d’una conversa absolutament privada.

Animem l’exconseller primer, Josep Bargalló, a estudiar molt seriosament la possibilitat d’emprendre accions legals contra Xavier (Javier) Rius (Tejedor).

Però no volem acabar sense fer un recordatori. Aquestes coses no passarien si amb els diners dels ciutadans no es financessin mitjans d’aquest estil. I aquí hi ha no és qüestió d’un dret suprem com el de la llibertat d’expressió sinó de si es respecten les regles de joc. El primer no pot estar per sobre de l’altre. Primer es respecten les regles de joc i justament per això tens tot el dret del món a reclamar el dret de llibertat d’expressió. No a l'inrevés Rius. Tingues la mínima vergonya i plega.

Però vostè Sr. Bargalló, com a conseller primer, va concedir 73.562 euros (més de 12 milions de les antigues pessetes) l’any 2005 a E-notícies i ja tothom coneixia les maneres que gastava. I Sr. Bargalló, el seu partit posa publicitat a E-notícies. Esperem que sigui una lliçó i vagi per davant la nostra condemna a Xavier Rius i la nostra solidaritat cap a vostè tot i no tenir el gust de conèixer-lo personalment.

Al marge de lluites partidistes tots els partits haurien de solidaritzar-se amb Bargalló per ser víctima d'una operació tan bruta i anunciants i administracions que aboquen diners a E-notícies haurien de fer una reflexió: es poden destinar diners tant dels ciutadans com de l’empresa privada a un presumpte diari com aquest? I el Consell de la Informació de Catalunya pensa actuar? I el Col·legi de Periodístes de Catalunya? I l’Agència de Qualitat d’Internet? I la Generalitat pensa destinar ni que sigui un euro dels 744.440 que EDR Interactiva SL. ha demanat pel 2006 a alimentar la vulgaritat d’E-notícies i l’egolatria malaltissa d’en Rius?ebruticies@yahoo.com

24 Comments:

Anonymous Anonymous said...

vaig quedar flipat perquè el tenia per més intel·ligent...

l'errada és monumental perquè queda claríssim que per força hi ha d'haver alguna cosa de veritat en les acusacions de Bargalló ja que les fa en privat dirigint-se únicament a en Tejedor, mentre que per força hi ha d'haver alguna cosa de teatralitat en la indignació de Tejedor perquè ho fa molt conscient que ho està gravant i que ho pensa publicar per quedar ell molt bé

1:41 PM  
Anonymous Anonymous said...

Home, pensa que en Tejedor és molt però que molt llefiscós eh ? És perfectament possible que reaccionés així de natural i que en aquell precís instant de ràbia no parés atenció a que s'estava grabant a sí mateix.

Els qui hi hem tractat sabem que és perfectament possible. I els qui n'hem patit xantatge polític (subvenciona'm o et deixo verd), també.

La merda s'escampa, Rius ... (tejedor)

3:29 PM  
Anonymous Anonymous said...

És indigne que e-noticies es mantingui amb els diners de tots. El rius està fatal, presumeix que li ha penjat el telèfon el director de TV3, que l´ha amenaçat un guàrdia civil, menysprea un ex-conseller primer. Us heu fixat en l´escrit d´ahir sobre en carod i en puigcercós, que anomena tota una sèrie de gent d´esquerra amb nom i cognom i quan es refereix a en bargalló diu "un professor d´institut en excedència" ? No només menysprea a una persona sino a tot un col.lectiu molt respectable com són els professors d´institut. No es pot fer alguna cosa perquè aquest paio desaparegui del mapa ?

1:10 AM  
Anonymous Isaac Garcia said...

És evident que Tejerod està buscant fer-li joc a la sociovergència: mai dirà res dolent de CiU i el PSC li paga anuncis.

Com ja s'ha dit, que serveixi com a lliçó: ni un duro de fons públics a finançar 'aquesta cosa' que publica rumors i fa gravacions no autoritzades. Això no és periodisme, és pamfleterisme i del cutre.

4:38 AM  
Anonymous Anonymous said...

Isaac, totalment d´acord amb tu. Podries treure l´enllaç a e-noticies del teu blog. Desconec si hi tens algun enllaç a e-bruticies, però estaria bé que hi fos, és només un suggeriment

8:33 AM  
Anonymous Anonymous said...

ALERTA AJUNTAMENT !!!!!!

Sembla ser que CiU ha preguntat a Clos quanta publicitat ha posat en diaris digitals i és increïble. L'ajuntament socialista (o és tripartit Portablella???) ha posat més de 30.000 euros en publicitat a l'e-noticies i pràcticament res a la resta. 3.000 euros a VilaWeb ( 30.000 contra 3.000, deu vegades més al pamflet aquest que al principal diari electrònic del país!!! ) i practicament res a la resta.

Podeu obtenir les xifres oficials?

9:58 AM  
Anonymous Anonymous said...

Tejedor=patètic

2:51 PM  
Anonymous Anonymous said...

El que ha fet la regidoria de societat de coneixement l'Ajuntament de BCN no té nom: es gasta bona part del seu pressupost en pagar el silenci d'en Tejedor (el paradigma del periodisme digital) i d'altra banda tanca l'aixeta a nombroses iniciatives TIC interesantíssimes. Amb aquests polítics que ens manen... així anem ! Sort n'hi ha que la gent continua fent coses interessants malgrat els polítics... i malgrat el Tejedor.

9:59 PM  
Anonymous Anonymous said...

Per qué li dieu Tejedor? Es diu així de veritat?
Estic d'acord que és un impresentable.

11:30 PM  
Anonymous Anonymous said...

Javier Tejedor Rius era militant de la JNC -Visca Catalunya!- i fill d'un membre del Servei d'Informació de la Guàrdia Civil i del CESID.
No sabia qui era ni al serveI de qui estava.
Ara odia a gent nacionalista, té agafat pel collons al PSC -Montilla paga o explico coses de tu...!- i li queda del seu pare el ser agent secret en benefici d'ell mateix, intoxicador amb informacions i rumors que maten i fan molt mal.
QUAN ES REUNIRAN ELS POLÍTICS DE CIU I PSC I DECIDIRAN PASSAR D'ELL.
ÉS UN FANSTAMA QUE TOTS PAGUEM I VIU NOMES DE LA POR DELS NOSTRES POLÍTICS I DELS DINERS DE TOTS ELS CIUTANS.

1:28 PM  
Anonymous Anonymous said...

Tobat a l’hemeroteca de El Mundo
Quan després l’Albert Montagut contracta a Tejedor, molta gent de la redacció de Madrid, pensa que han contractat a l’autèntic. Més tard Pedro J. el fa fora per inventar-se notícies i ell crea E-notícies.

El Mundo
Sección de Comunicación, viernes 24 de abril de 1992
LA SAGA DE LOS RIUS

Un especialista en temas de defensa, harto que le confundan con un redactor que cubre los mismos temas y firma igual que él

Cristina Frade

“He aquí una situación digna de un cuento de Kafka”, dice uno. “Póngase en mi lugar”, pide el otro. Ambos trabajan en Barcelona y escriben sobre los mismos temas, pero no se trata de una simple rivalidad profesional. Los dos, mal que le pese a uno de ellos, son Xavier Rius.
No siempre ha sido así. Al parecer de este hecho insólito sólo se percató en septiembre de 1991 el primero de ellos.
Entonces a nadie de los que le conocen le extrañó leer en La Vanguardia un artículo suyo sobre la mili y la guerra del Golfo. Vinculado al Movimiento de Objetores de Conciencia hasta 1987, Xavier Rius Sant -Rius a secas en la Prensa- es autor de varios libros y especialista en temas de defensa. También escribía hasta entonces, en todos los periódicos de Barcelona y Madrid, excepto Ya, ABC y La Vanguardia. En septiembre de aquel año muchos pensaron que había añadido esta cabecera a la larga lista de medios que colaboraba. En realidad el Xavier Rius de La Vanguardia no era él, sinó un periodista del diario barcelonés, Javier Tejedor Rius, especialista también en temas de defensa que en agosto de aquel año había decidido invertir el orden de sus apellidos y suprimir el paterno de su firma.
El primer Rius pidió a la dirección del periódico que aclarara de alguna forma la confusión creada por el hecho que dos personas distintas escribieran sobre los mismos temas con la misma firma.
Mandó cartas a Juan Tapia, director de La Vanguardia, habló con el redactor en cuestión, puso su caso en conocimiento del Colegio de Periodistas de Barcelona y llegó a enviar requerimientos notariales sin éxito.
Casi todos reconocen que no le falta razón, pero legalmente no se puede hacer nada. Ante el fracaso de sus gestiones, ha optado por firmar con sus dos apellidos y ha propuesto a su doble que haga lo mismo. De paso, aprovecha cualquier ocasión que le brindan los medios para deshacer
el entuerto.
“Es muy desagradable que te atribuyan lo que no es tuyo o que alguien crea que ha hablado contigo cuando en realidad lo ha hecho con otra persona”, afirma.
Xavier Rius, el segundo, asegura que “anteponer el apellido materno al paterno -en un país más bien machista como éste- no es demasiado habitual, pero tan legal como pagar impuestos”.
“Lamento cualquier confusión, pero puedo asegurar que no ha sido mi intención plagiar, imitar o usurpar la identidad de mi colega”,explica. “De hecho, tal confusuión no existe, ya que él colabora en Prensa con artículos de opinión y yo sólo hago información”.
No está dispuesto a cambiar su nueva firma aunque reconoce que le traido más quebraderos de cabeza que un cambio de sexo

5:11 AM  
Anonymous Anonymous said...

Tobat a l’hemeroteca de El Mundo
Quan després l’Albert Montagut contracta a Tejedor, molta gent de la redacció de Madrid, pensa que han contractat a l’autèntic. Més tard Pedro J. el fa fora per inventar-se notícies i ell crea E-notícies.

El Mundo
Sección de Comunicación, viernes 24 de abril de 1992
LA SAGA DE LOS RIUS

Un especialista en temas de defensa, harto que le confundan con un redactor que cubre los mismos temas y firma igual que él

Cristina Frade

“He aquí una situación digna de un cuento de Kafka”, dice uno. “Póngase en mi lugar”, pide el otro. Ambos trabajan en Barcelona y escriben sobre los mismos temas, pero no se trata de una simple rivalidad profesional. Los dos, mal que le pese a uno de ellos, son Xavier Rius.
No siempre ha sido así. Al parecer de este hecho insólito sólo se percató en septiembre de 1991 el primero de ellos.
Entonces a nadie de los que le conocen le extrañó leer en La Vanguardia un artículo suyo sobre la mili y la guerra del Golfo. Vinculado al Movimiento de Objetores de Conciencia hasta 1987, Xavier Rius Sant -Rius a secas en la Prensa- es autor de varios libros y especialista en temas de defensa. También escribía hasta entonces, en todos los periódicos de Barcelona y Madrid, excepto Ya, ABC y La Vanguardia. En septiembre de aquel año muchos pensaron que había añadido esta cabecera a la larga lista de medios que colaboraba. En realidad el Xavier Rius de La Vanguardia no era él, sinó un periodista del diario barcelonés, Javier Tejedor Rius, especialista también en temas de defensa que en agosto de aquel año había decidido invertir el orden de sus apellidos y suprimir el paterno de su firma.
El primer Rius pidió a la dirección del periódico que aclarara de alguna forma la confusión creada por el hecho que dos personas distintas escribieran sobre los mismos temas con la misma firma.
Mandó cartas a Juan Tapia, director de La Vanguardia, habló con el redactor en cuestión, puso su caso en conocimiento del Colegio de Periodistas de Barcelona y llegó a enviar requerimientos notariales sin éxito.
Casi todos reconocen que no le falta razón, pero legalmente no se puede hacer nada. Ante el fracaso de sus gestiones, ha optado por firmar con sus dos apellidos y ha propuesto a su doble que haga lo mismo. De paso, aprovecha cualquier ocasión que le brindan los medios para deshacer
el entuerto.
“Es muy desagradable que te atribuyan lo que no es tuyo o que alguien crea que ha hablado contigo cuando en realidad lo ha hecho con otra persona”, afirma.
Xavier Rius, el segundo, asegura que “anteponer el apellido materno al paterno -en un país más bien machista como éste- no es demasiado habitual, pero tan legal como pagar impuestos”.
“Lamento cualquier confusión, pero puedo asegurar que no ha sido mi intención plagiar, imitar o usurpar la identidad de mi colega”,explica. “De hecho, tal confusuión no existe, ya que él colabora en Prensa con artículos de opinión y yo sólo hago información”.
No está dispuesto a cambiar su nueva firma aunque reconoce que le traido más quebraderos de cabeza que un cambio de sexo

5:12 AM

2:54 AM  
Anonymous Anonymous said...

What a great site http://www.mitsubishi-galant-fender-trim.info renault r8 Truck rental in xenia oh ohio alamo heights football 2003 photos Hank arion infiniti cheap moving company national moving company moving company Cosmetic jewel for eye

5:15 PM  
Anonymous Anonymous said...

Hi there i am kavin, its my first occasion to commenting anywhere, when i read this post i thought i could also create comment due
to this sensible piece of writing.

Check out my website :: Natural Cleanse Weight Loss

12:22 AM  
Anonymous Anonymous said...

I'm impressed, I have to admit. Rarely do I come across a blog that's both equally educative and engaging, and let me tell
you, you've hit the nail on the head. The issue is an issue that too few people are speaking intelligently about. Now i'm very happy I
found this in my hunt for something regarding this.


Also visit my web-site - Dead Sea Kit Reviews

6:48 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hi there, for all time i used to check website posts here early in the morning,
since i enjoy to learn more and more.

Feel free to visit my web-site ... naturalcleanseblog.net

8:26 AM  
Anonymous Anonymous said...

I really like your blog.. very nice colors & theme.
Did you make this website yourself or did you hire someone to do it for you?
Plz answer back as I'm looking to create my own blog and would like to know where u got this from. many thanks

my web page - anti wrinkle eye

4:11 PM  
Anonymous Anonymous said...

Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.
I've been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

Here is my website Diet Patch Diets

8:41 PM  
Anonymous Anonymous said...

Hello, every time i used to check webpage posts here in the
early hours in the daylight, as i enjoy to gain knowledge of
more and more.

Here is my web blog; Buy green coffee

8:51 PM  
Anonymous Anonymous said...

I’m not that much of a internet reader to be honest but your blogs
really nice, keep it up! I'll go ahead and bookmark your site to come back later. Cheers

Here is my web page - green coffee extract reviews

9:12 PM  
Anonymous Anonymous said...

I do consider all the concepts you have introduced on your post.
They're very convincing and can certainly work. Nonetheless, the posts are very brief for novices. May you please lengthen them a little from subsequent time? Thank you for the post.

My page - Nuvocleanse And Mitoslim

2:27 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hello! I'm at work surfing around your blog from my new apple iphone! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Keep up the excellent work!

Here is my website; puregarciniacambogias.com

3:22 AM  
Anonymous Anonymous said...

Thank you for some other great post. Where else may just anyone get that type of information in such
a perfect way of writing? I've a presentation next week, and I am at the look for such info.

Check out my website :: Stem Cell Threapy Cream

4:16 AM  
Anonymous Anonymous said...

Howdy! Someone in my Myspace group shared this
website with us so I came to look it over. I'm definitely loving the information. I'm book-marking and will be tweeting this to my followers!
Fantastic blog and terrific design and style.My blog: Fase cream

4:27 AM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home